گلدونه

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

گلدونه

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

آخرین مطالب

۶ مطلب در آذر ۱۳۹۸ ثبت شده است

۲۴
آذر

 خوراک لوبیا یکی از شام های مورد علاقه منه، البته آنچه که می نویسم در مورد اکثر حبوبات بجز عدس است.

جدیدا از روش خیساندن آن در آب نمک استفاده کردم یعنی حبوبات را در 4 لیتر آب که یک قاشق غ نمک توش حل شده یک شب تا صبح می خیسانم.

بعدش با آب می شورم و می پزم.

اصلا شور نمی شه در عوض نمک باعث می شه پوست حبوبات نرمتر بشه و آب راحت تر نفوذ کنه و حبوبات نرمتر بشه و زودتر بپزه

وقتی هم می پزید بافت نرم و خوبی داره.

من که خوشم آمد خوبه شما هم امتحان کنید.

فقط یک نکته را به خاطر داشته باشید: تاریخ تولید حبوبات را نگاه کنید بیشتر از دو سال که از بسته بندیشون بگذره دیرپز می شن. بهترین زمان استفاده از آنها یکسال پس از تولید است

  • گیتی خالقی
۱۷
آذر

برای هر 2 لیتر شیر به 3 ق.غ ماست نیاز دارید.

شیر را جوش بیاورید و زیرش را خاموش کنید. البته اگر شیر تازه است بایستی یک ربع تا بیست دقیقه بجوشانید. بعد بزارید خنک بشه تا جایی که اگر انگشت دستتون را داخلش فرو می برید دستتون را نسوزنه ولی گرماشو حس کنید.

حالا کمی از آن را با 3 ق. غ ماستتون مخلوط کنید و سپس به کل شیر اضافه کنید و خوب مخلوطش کنید. درب قابلمه یا ظرفی که می خواهید ماست را داخل آن تهیه کنید ببندید.

حالا آن را در دمای حدود 32 درجه بایستی نگهدارید. می تونید داخل یک پتو بپیچیدش تا این دما را حفظ کنه و بگذارید، 20 تا 24 ساعت بماند بعد داخل یخچال بگذارید تا خنک بشود.  نوش جان

  • گیتی خالقی
۱۳
آذر

نکته اول: همه مواد هنگام پخت کیک بایستی به دمای محیط باشد بخصوص کره وگرنه موقع همزدن به تیغه همزن گیر می کنه

نکته دوم: آرد را با بکینک پودر مخلوط و حتما سه بار الک کنید.

نکته سوم: در کیک های کره ای حتما کره و شکر را 5 دقیقه خوب بزنید تا کرم بشه به پوکی کیک شما کمک می کنه

نکته چهارم: در کیک های اسفنجی سفیده را تا حدی بزنید که سفت بشه ولی آب نیندازد وگرنه کیک خوب نمی شه

نکته پنجم: مواد کیک اسفنجی را بعد از آماده شدن بلافاصله توی فر بزارید.

نکته ششم: در فر را به هیچ وجه طی نیم ساعت اول پخت باز نکنید پف کیک می خوابه

نکته هفتم: با سیخ چوبی از پخت کیکتون مطمئن بشید نبایستی خمیر کیک بهش بچسبد

نکته هفتم: حتما از کره یا روغن جامد برای چرب کردن قالب استفاده کنید. روغن مایع باعث چسبندگی کیک به قالب می شه

نکته هشتم: هزینه اضافی برای قالب تفلون ندید قالب آلومینیومی اگه خوب چرب و آرد پاشی و بعد خوب تکونش بدید تا آرد اضافش بره بهتر کار می کنه. بعد پخت بدون نگرانی اطراف کیک را که 15 دقیقه خنک شده با چاقو آزاد کنید و با چند تکون کیک را خارج کنید.

نکته نهم : هر دستوری را که می پزید دقت کنید و دستور را کامل بخونید و اجرا کنید. مثلا اگر گفته آب، شما نمی تونید شیر بریزید و انتظار داشته باشید بافت کیکتون هنوز همونی که گفته بشه. شیر بافت کیک را متراکمتر می کنه.

نکته دهم: حتما نیم ساعت قبل پخت فر را گرم کنید. 

نکته یازدهم: زمان پخت معمولا با توجه به اینکه فرها استاندارد نیستن یا پس از مدتی کیفیتشون را از دست می دن دقیقا دمایی که تنظیم می کنیم نیستن پس کیک را رها نکنید و پس از طی دو سوم زمان پخت یا بعد نمی ساعت بهش سر بزنید و چکش کنید

نکته دوازدهم: بکینگ پودر اضافی کیک را تلخ می کند

 

  • گیتی خالقی
۰۹
آذر

سلام به همه مادرها و پدرهای عزیز

دیروز داشتم یکی از کتابهای تربیتی را مطالعه می کردم که توصیه می کنم شما هم بخونید تا حالا دو سه بار بهش رجوع کردم و جاهایی که هایلایت کردم را خوندم.

خیلی قطور نیست و فکر نمی کنم زیاد وقتتون را بگیرد.

احتمالا اکثر جملاتش را هم که بخونید مثل من می گید اینو که خودم هم می دونستم اما یک جمله تاثیر گذار داره که هنوز که از دست فرزندم از کوره می خوام منفجر بشم به یادش می افتم. 

"وقتی شما سر کودک فریاد می زنید یعنی به او می گویید من را با انجام دادن کاری که می خواهم آرام کن چون خودم نمی توانم خودم را آرام کنم یعنی کنترل خود را به نا پخته ترین فرد خانواده می سپارید"

"در تربیت بدون فریاد هدف این است خود را آرام کن سپس ارتباط خود را با کودک حفظ کن"

کتاب تربیت بدون فریاد (انتشارات قطره) نوشته هال ادوارد رانکل

  • گیتی خالقی
۰۴
آذر

سلام

معمولا از سر کار که به خونه برمی گردم یا پسرم از کلاس برمی گرده دلش می خواد یه میان وعده سالم باشه که راحت بشه مثل پنیر روی نون تست مالید و خورد. در عین حال سالم هم باشه

من اینو امتحان کردم من مزه اش را دوست داشتم، پسرم هم با اینکه کرفس را دوست نداره خیلی خوشش اومد. امیدوارم شما هم خوشتون بیاد

زیتون بی هسته دو پیمانه

نصف یک ساقه کرفس

یک تا دو قاشق غذاخوری بادام 

1 حبه سیر

2-3 ق.غ آبلیمو 

کمی روغن زیتون برای تنطیم غلظت مواد

همه رو داخل غذاساز بریزید و بگذارید خوب و ریز خورد بشوند. اگر راحت حرکت نمی کنه روغن اضافه کنید تا راحت میکس و خرد بشن

حالا می تونید روی نان معمولی یا تست بمالید و نوش جان کنید.

مقدار مواد را هم بسته به ذائقه خودتون می تونید تنظیم کنید.

نا یک هفته هم در یخچال قابل نگهداری است.

  • گیتی خالقی
۰۳
آذر

سلامی گرم به شما در این هوای سرد 

من مثل تمام خانم های شاغل با مشکل شام روبرو می شم اونهم با وقت کمی که بعد از برگشتن از سر کار دارم.

تن ماهی معمولا یک شام سریع محسوب می شه که متاسفانه این روزها قیمتش هم بالا رفته و کم کم داره به یک غذای لوکس تبدیل می شه.

با این حال اگه نخواهیم با سبزی پلو بخوریمش، خوردنش با نان به تنهایی سخت می شه.

من گاهی تن را با ذرت پخته شده می خورم ولی این سالاد تن ماهی هم که امتحان کردم مورد استقبال خانواده قرار گرفت.

تن ماهی را جوشاندم و آب اضافی آن را گرفتم و ریش ریش کردم. بعد برای هر تن ماهی نصف یک ساقه کرفس ریز خرد شده، یک قاشق غذاخوری پیاز قرمز خرد شده، یک حبه سیر ریز شده، 1 ق غ جعفری خرد شده، یک چهارم پیمانه سس مایونز ، کمی خردل و یک ق. غ آب لیمو را مخلوط کردم و نمک و فلفلش را تنظیم کردم. 

سس مایونز را می تونید بخرید یا خودتون درست کنید البته اگه خودتون درست کنید پون می تونید از روغن سالمتری مثل کنجد یا زیتون بی بو استفاده کنید سالمتر هم خواهد بود.

شما می توانید موادی که گفتم را کم و زیاد کنید بستگی به ذائقه خودتون داره، سالاد را بچشید و موادش را تغییر بدهید.

آشپزی همش تجربه است. 

  • گیتی خالقی