گلدونه

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

گلدونه

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

آخرین مطالب

۵ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

۲۲
آبان

 

 

روز بخیر دوستان

من با تعریفهایی که از خواص برنج قهوه ای شنیدم بخصوص اینکه چاق کننده هم نیست. رژیم غذایی خانواده را بجای برنج سفید به سمت این برنج بردم. این برنج در اصل همون برنج سبوس داره که یک عملیات حرارتی روش انجام شده و سپس خشک شده است. دستوری که برای پختش براتون میارم برای برنج قهوه ایه که خشک باشد.

برای پختش بعد از اینکه برنج را چندبار با آب خوب شستید. برای هر پیمانه برنج یک و یک چهارم پیمانه آب در نظر بگیرید و درون قابلمه بریزید و کمی نمک و مخلوط کنید. بزارید روی حرارت زیاد جوش بیاد و سپس زیرش را کم کنید تا ریزجوش بزنه ولی قل زیاد نزنه، در قابلمه را هم بزارید بعد 25 تا سی دقیقه زیرش را خاموش کنید و بگذارید درب بسته ده دقیقه بموند. حالا درش را بردارید و با قاشق آرام بهم بزنید تا برنجها از هم باز بشه.

حالا می تونید بلافاصله مصرف کنید. 

من گاهی می زارم یک روز در یخچال بمونه و روز بعد پیاز، سیر، هویج، کرفس و فلفل دلمه ای که ریز خرد کردم را تفت می دهم. 

برنج قهوه ای پخته را می ریزم باهاش تفت می دهم در حدی که داغ بشه و کمی سس سویا با آب خیلی کم رقیق کرده و بهش اضافه می کنم. این شبیه برنج سرخ شده تایلندی است. البته توی این غذا فیله مرغ خرد و تفت داده شده و تخم مرغ همزده پخته شده هم هست. ولی کلا خوشمزه است. توصیه می کنم شما هم امتحان کنید.

  • گیتی خالقی
۲۰
آبان

 

 

 

سلام 

دیشب مثل همه شبهای دیگه مونده بودم چی بپزم. تازه کدوحلوایی هم از قبل توی یخچال مونده داشتم. 

ولی دوست نداشتم همون کدوحلوایی پخته ساده را بخورم. خوشمزه است ولی تکراری بود. بعد کمی جستجو یک سوپ کدوحلوایی پیدا کردم.

سوپ ساده ای بود و زمان کمی هم آماده شدنش طول کشید. تجربه ام را براتون میارم. دوست داشتید شما هم امتحان کنید.

سوپ برای 4 نفر

کدوحلوایی پوست گرفته و خرد شده  750 گرم  

سیب زمینی                                 2 عدد پوست گرفته و خرد شده

گوجه                                           2 عدد پوست گرفته و خرد شده

رزماری                                         کمی

استاک سبزیجات                            3 لیوان

طرزتهیه:

کدوها و سیب ها روی 5 دقیقه با کمی روغن تفت بدهید و رزماری را باهاشون کمی تفت بدهید. بعد گوجه ها را اضافه کنید و در آخر استاک سبزیجات و بگذارید جوش بیاد. زیرش را کم کنید تا حدود نیم ساعت تا سیب ها و کدو ها بپزند. حالا با گوشت کوب برقی پوره کنید و نمک و فلفل بزنید. اگه کمی سفت شده با کمی آب جوش درستش کنید.

من خودم طبق روال غذاهای ایرانی، 1 پیاز اضافه کردم و تفت دادم و کمی زردچوبه و بعد سیب و کدو ها را تفت دادم. ولی توصیه می کنم این کار را نکنید چون سوپ کمی مزه اش به شیرینی می زنه و من خودم ترجیح می دادم که ته مزه شیرین را نداشته باشه. 

به نظرم هویج هم اضافه نکنید چون هویج هم کمی مزه سوپ را شیرین می کنه. 


 

  • گیتی خالقی
۱۸
آبان

 

سلام دوستان

امروز برای ناهار لازانیا درست کردم. خودم معمولا با رب و سس گوجه، سس آن را تهیه می کنم. خیلی راحت تره.

ولی همانطور که می دانید در دستور اصلی آن با سس بشامل درست می شود. قبلا با این سس درستش کردم البته با فیله گوساله باریک خرد شده، قارچ و فلفل دلمه و به نظرم عالیه.

اینبار توی سرچهایی که داشتم دستوری با سس آلفردو دیدم. در دستور سس آلفردوی کلاسیک شما از خامه و پنیر پارمیزان استفاده می کنید. من لازانیا را با گوشت مرغ درست کردم ولی به نظرم اگر با فیله گوساله درست کنید طعم قوی تری خواهد داشت. اگر نگران چربی و کلسترول نیستید و ورزش می کنید امتحان لازانیا با سس آلفردو خالی از لطف نخواهد بود.

البته به نظرم اگر لازانیا با مرغ بخواهید درست کنید با سس خردل که از مشتقات سس بشامل هم هست، عالی می شود. خردل با مرغ ترکیبی عالیست.smiley

  • گیتی خالقی
۱۷
آبان

امروز حمعه است و من طبق عادت همیشگیم برای خانواده ام کیک می پزم. پس از کلی سرچ خواستم که کیکی بپزم که کمی رژیمی باشه.

ولی همونطور که می دانید کیکهای بدون چربی مثل اسفنجی سبک و خوبن ولی کمی خشک هستند. یعنی به خاطر کره نداشتن توی دهان خوب آب نمی شن. بعد کلی جستجو کیکی رو پیدا کردم که مثل کیک اسفنجی سبکه ولی کمی کره هم داره. کیک شیفون

بار اول که درستش کردم اصلا نکته های دستورش را جدی نگرفتم و از قالب معمولی که وسطش خالی نبود استفاده کردم، پف کیکم خوابید و مثل خمیر شد.

ولی اصولا چون عادت ندارم با یکبار خراب شدن کنار بکشم. دوباره امتحان کردم.

بار دوم دستور را درست خوندم و اینبار عالی شد.

کاملا سبک و راحت توی دهان آب می شد. امیدوارم شما هم امتحان کنیدو خوشتون بیادsmiley

  • گیتی خالقی
۱۴
آبان

سلام دوستان

من عاشق سرچ و جستجو درباره هر موضوعی هستم که توجهم بهش جلب می شه.

از غذا پختن تا خرید لباس و کتاب یا تربیت کودک. در مورد هر چیزی کلی جستجو می کنم و اونوقت خرید می کنم یا حتی می پزم.

می خوام تجاربم را در هر موردی که مفید و مثبت بود اینجا براتون به اشتراک بگذارم.

شاید برای شما هم مفید باشه.

  • گیتی خالقی