گلدونه

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

گلدونه

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

دانسته ها و تجاربم را با شما به اشتراک می گذارم

آخرین مطالب

۵ مطلب در دی ۱۳۹۸ ثبت شده است

۳۰
دی

لوبیا سیاه از جمله حبوباتی است که برای سلامت استخوان، کاهش فشارخون، کنترل دیابت موثره ولی در سفره ما ایرانی ها خیلی پرمصرف نیست

من یک سوپ ساده که از لوبیا سیاه تهیه می شد را امتحان کردم. به نظر خانواده ام خوب بود شما هم دوست داشتید امتحان کنید.

برای 3 نفر

حدود دو سوم پیمانه لوبیا سیاه را 8 ساعت توی آب نمک خیس کنید.

یک پیاز را تفت بدهید. سپس یک سیر و کمی تفت بدهید. کمی زردچوبه و پودر زیره سبز و کمی فلفل جیلی بزنید.

لوبیا را با آب شسته و اضافه کنید و یک لیتر آب اضافه کنید تا بپزد.(حدود 2 ساعت)

یک هویج و یک ساقه کرفس را هم ریز خرد کنید البته نه خیلی ریز بعد اضافه کنید و بگذارید بپزد. و مواد کاملا پخته شوند.

حالا حدود 1 پیمانه از مواد را با گوشت کوب برقی پوره کنید. 1 ق.غ نشاسته ذرت را در آب سرد حل کرده و همراه با این مخلوط به مواد اولیه اضافه کنید.

نمک و فلفل و بگذارید جا بیفتد. آخرش یک قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده اضافه کنید. یک دقیقه که جوشید بردارید. نوش جان

این سوپ به غلظت سوپ های ما نیست و کمی رقیق خواهد بود.

 

  • گیتی خالقی
۲۳
دی

در سرمای زمستان یک نوشیدنی داغ بسیار دلپذیر است مثل شکلات داغ یا کاکائو داغ.

برای تهیه کاکائو داغ شما نیاز دارید به 

2 ق.غ پر کاکائو 

2 ق.غ شکر که در 3 لیوان شیر پرچرب حل کنید و بگذارید روی حرارت داغ بشه و اطراف ظرف حباب های ریز که دیدید خاموش کنید. 

اگر شیر شما کم چربه می تونید برای هر لیوان شیر 1 ق. غ خامه بزنید. البته به نظر من با شیر کم چرب هم هنوز خوشمزه است.

حالا 1/2 قاشق چایخوری اسانس وانیل و یک قطره اسانس بادام بزنید و سروکنید.

من خودم اسانس بادام تلخ  را دوست دارم. البته مزه خاصی ایجاد نمی کنه فقط یک رایحه است. دوست داشتید امتحان کنید. نوش جان

  • گیتی خالقی
۱۸
دی

اگر تخم مرغ در ظرف آب شناور بماند کهنه است و هر چه کهنه تر باشد بیشتر به سطح آب نزدیک می شود.

ولی اگر تازه باشد به پهلو کف ظرف می ماند. این موضوع اگر روی آن تاریخ انقضا نباشد جواب می دهد ولی دلیل اینکه حتما سالم باشد نیست.

برای سالم بودن آن حتما آن را در ظرفی شکسته و ببینید که بوی ناخوشایند نداشته باشد یا لکه های سیاه، صورتی یا آبی در آن دیده نشود.

  • گیتی خالقی
۰۸
دی

من خودم از علاقمندان تخم مرغ آبپر هستم. ولی پوست گرفتن آن واقعا گاهی خیلی سخت می شه

در موردش جستجو کردم و مطالب مختلفی خوندم و امتحان کردم.

منصفانه ترین چیزی که خوندم و منطقی بود اینه که راهی نیست که صددرصد باشه.  ولی این روشی که می نویسم می تونه اکثر مفید باشه.

تخم مرغ را بجای اینکه در آب سرد بریزید تا جوش بیاید و بعد بپزید از ابتدا در آب جوش آمده قرار دهید و بپزید. اگر هم می ترسید ترک بخوره با یک سنجاق کوچک کف آن (قسمت حباب هوای آن) سوراخ ریزی ایجاد کنید.

پس از پخت هم, آن را بلافاصله زیر آب سرد پوست بگیرید.

من این روش را امتحان کردم عالی بود شما هم امتحان کنید.

  • گیتی خالقی
۰۱
دی

  • گیتی خالقی